Linje 31 indragen

Som ni kanske har märkt så går inte längre linje 31 ut till Valdemarsro. Detta innebär att möjligheten att åka buss till och från området på helger och kvällar har begränsats.

Denna förändring nämndes nyligen i en artikel i Sydsvenskan: https://www.sydsvenskan.se/2020-08-27/malmos-politiker-rasar-mot-farre-bussturer

Där kunde man läsa:

Valdemarsro – ingen kvällstrafik alls till stadsdelen är inte acceptabelt. Och dessutom dras kvällstrafiken in för fler stadsdelar och andra linjer.

– Det stämmer att hållplatsen Valdemarsro försvinner på linje 31. Tjänstemännen har valt att ta bort den eftersom få reser vid sena tidpunkter, säger Carina Zachau.

Enligt planen ska Skånetrafiken inte köra full trafik förrän den 14 december.

Vi kommer att uppdatera sidan när vi varit i kontakt med Skånetrafiken för att få mer information.

Uppdatering 20200920:

Ytterligare en artikel i Sydsvenskan: https://www.sydsvenskan.se/2020-09-16/ingen-kvallsbuss-till-valdemarsro-boende-rasar

Vi har initierat diskussioner med Skånetrafiken samt representanter i kollektivtrafiknämnden och återkommer när det finns information att dela.

Hör av er till styrelsen om ni vill vara med och engagera er i frågan.

Uppdatering 20201213:

Som ni kanske noterade i och med den senaste uppdateringen av tidtabellen så fick vi två extra turer till oss.

Efter önskemål från boende på Valdemarsro lägger vi till två kvällsturer på linje 4 i riktning mot Bernstorp. (https://www.skanetrafiken.se/aktuellt/ny-tidtabell-december-2020/utvalda-handelser/)